Malzemeler:
Dış Malzemesi:
1 su bardağı (tepeleme) ince-köftelik bulgur
125 gr. 2 kez çekilmiş çiğ köftelik kıyma
2 yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Kıyma makinası yoksa bulguru ıslatmak için su
İç malzemesi:
250 gr. orta yağlı kıyma
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi yada antep fıstığı
Karabiber, tuz, kırmızı biber
Yapılışı:
İç harcının yapımı:
Dış Malzemesi:
1 su bardağı (tepeleme) ince-köftelik bulgur
125 gr. 2 kez çekilmiş çiğ köftelik kıyma
2 yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Kıyma makinası yoksa bulguru ıslatmak için su
İç malzemesi:
250 gr. orta yağlı kıyma
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi yada antep fıstığı
Karabiber, tuz, kırmızı biber
Yapılışı:
İç harcının yapımı:
- Tereyağını geniş bir tencere yada tavaya alın. İnce ince kıydığınız soğanları hafifçe pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
- İçine ceviz ve baharatlarını ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun. Ocaktan alın.
- Soğuyan içi buzdolabına kaldırın, iyice katılaşsın.
Dış Hamurun Yapımı:
- İnce bulgurun üzerini biraz geçecek kadar kaynar su ilave edilip şişmesini bekleyin. Şişen bulgurun içine geri kalan tüm mazlemeleri ekleyerek yaklaşık 15 dk (arada su ekleyerek) yoğurun.
- Elinizi yağlayın kıvama gelen harçtan yumurtadan büyük parçalar koparın ve avuç içinize alarak yuvarlayın
- Avuç içinizde yuvarladığınız hamurun ortasına yavaş yavaş bastırıp yanlarından sıkarak ortasına bir delik açın.
- Hamurdaki delik yeteri kadar büyüdüğünde katılaşan iç harcı içine doldurun.
- Elinizde hafif hafif döndürerek ve bastırark tüm iç malzemeyi kaplayın. Kapatacağınız ucu hamuru zedelemeden hafif hafif sıkın ve düzeltin (fazlalık varsa ucundan koparabilirsiniz.)
- Doldurduğunuz içli köfteleri geniş bir tepsiye aralık bırakarak dizin.
Uf uf uff en sevdiğim lezzet ama çok zahmetli bi yapan olsa da yesek diye dört gözle etrafa bakıyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Bizim ailede hep anneannem yapar içli köfteyi, başka da kimse bilmez. O yüzden bana da çok zahmetli görünürdü yapmak ama deneyince gördüm ki o kadar da zahmetli değilmiş:)(Özge)
SilValla yeğeninizin ellerine saglık, nasıl bir görüntü bu..
YanıtlaSilnefis bir görüntü, olucak tabi :)
YanıtlaSilbayılırım içli köfteye,sevgili özgenin ellerine sağlık olsun:)
YanıtlaSilmutlu sabahlar..
merhaba iadeyi ziyaree geldim çok güzel bir içli köfteyle karşılaştım emeğine sağlık canım birde kelime doğrulamayı kaldırısan iyi olur yorum yazmak zor oluyor yoksa
YanıtlaSilmmmmmmmm bayılıyoruz içli köfteye ama hiç denemedim yapmayı adanalı bir komşum vardı ona yaptırıyorduk onunda ellerine sağlık ama en kısa zamanda bende deneyeceğim sevgiler
YanıtlaSilekrandan alicam zannettimmmmm:)))))))
Silnefis duruyorlar
sevgiler
Hiç dayanamam,gördüğüm yerde olay bitmiştir.
YanıtlaSilÇok lezzetli gözüküyor köften :-) ellerine sağlık! Blogunu genel olarak beğendim ve bu yüzden sana bir teklif de bulunmak istiyorum! Bana geri dönersen eğer çok memnun olurum, mail adresim: yasemin@indirimlr.com
YanıtlaSilSevgiler
Yasemin
Hııımmmm çok severim,nefis görünüyor..
YanıtlaSilÖzgeciğim yapıp gönderse de tadına baksak :)
YanıtlaSilgörüntü muhteşem. Ben de hiç denemedim ama cesaretlendim. Deneyeceğim ;)
YanıtlaSilbende 6 yıl mersinde kalınca komşumdan öğrendim şimdi izmirdeyim meleketimde eşe dosta zamanla yapıyorum ailece çok seviyoruz ellerinize sağlık
YanıtlaSilsEVGİLİ MARİFETLİ GENÇLER TARİF GÜZEL GÜZELDE YAPMIŞSINIZ YAPACAĞIM VE DENEYECEĞİM. SEVGİLER.
YanıtlaSil