11 Ekim 2012 Perşembe

Patlıcanlı Urfa Kebabı

Patlıcanlı yemek yaparken en sevmediğim tarafı kızartma kısmıdır. Ama bu tarifte patlıcanları bütün olarak kızarttığınız için kızartma işlemi çok kısa sürüyor. Lezzeti diğer patlıcan yemekleri kadar güzel ama yapımı daha kolay...



Malzemeler

1 kg. patlıcan

Köftesi İçin:
500 gr. kıyma
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı irmik
Tuz, Karabiber, Kimyon,Pulbiber

Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyun.
 Orta kısmını biraz geçecek şekilde, TAM KOPARMADAN 1.5 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin.
Patlıcanı tuzlu suda bekletin. 
Patlıcanları kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın. Çevirirken dikkat edin dilimler kopmasın.
Diğer tarafta köfte malzemeleriyle köfteyi yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler yapıp, kızaran patlıcanın dilimleri arasına yerleştirin. 
Patlıcanları bir tepsiye dizin. Üzerine bir kaşık salçayı, 1.5 su bardağı suyla sulandırıp dökün.Aralarına domates ve biber dilimleri koyun. Üzerini aliminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatıp 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.Daha sonra üzerini açıp, 15 dakika da bu şekilde pişirip, üzerinin kızarmasını sağlayın.

Afiyet Olsun...

Not: Ben bu yemeği önceden buzluğa koyduğum köftelerle yaptığım için köftelerin içinde ekmek içi de vardı ama bu yemeğin orjinal tarifinde yok , o yüzden tarife koymadım ama siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Patlıcan olur da güzel olmaz mı? Siz de çok güzel anlatmışsınız. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. patlıcan varsa güzel olur zaten:)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. patlıcanlı yemeklere bayılırım,hımm nefis gözüküyor canımm :))

    YanıtlaSil
  4. Cok severim.
    Süper.
    Ellerine saglik.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)