Herkese günaydınlar diliyorum.Sizlerle Sofra dergisinde görüp denediğim bir tarifi paylaşmak istedim.Dokusu muhteşem oldu ama ben bu tip çöreklerin içinde peyniri daha çok sevdiğim için bir dahakini peynirli yapacağım. Bir dahaki olacak mı? Kesinlikle! Harika bir tarif bulanın, yapanın, yayınlayanın ellerine sağlık...
Tarifi değiştirmeden aynen paylaşıyorum. Tam 24 adet çıkıyor...
Malzemeler
1 paket toz maya
3 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta, bir tutam tuz
2-3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta, bir tutam tuz
2-3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
İçi için:
3 adet haşlanmış patates10 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısıYapılışı
TOZ maya ve unu bir kaseye alın. Ortasını havuz şeklinde açıp süt, sıvıyağ, yumurta ve tuz ilave edin. Bütün malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Mayalanmasını beklemeden hamuru önce 3 eşit parçaya ayırın. Daha sonra her bir parçayı da 5'e ayırın. Toplam 15 adet parça elde edin. Her birini merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her birinin üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Bunlardan 5 adedini üstü üste koyduktan sonra en üste de tereyağı sürün. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Bu şekilde elde ettiğiniz 5'er katlı ve tereyağı sürülmüş 3 hamur grubunu, ayrı ayrı tabaklara koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Diğer tarafta rendelenmiş patates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iç harcı hazırlayın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurları çıkarın. Bir parça hamuru unlu zemine koyup merdane ile açın. Daha sonra bıçakla keserek 8 adet üçgen parça elde edin. Hazırladığınız patatesli harçtan alarak üçgenlerin kalın taraflarına koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Her iki ucundan bükerek ay şekline getirin. Kalan iki parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Çok lezzetli görünüyor, ben de peyniri tercih ediyorum. Ellerine sağlık. Sevgilerle...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Afiyetle.
YanıtlaSilOhh patatesli herşeyi çok severim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNefis görünüyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSiluuuuy aldım tabağı arama canım
YanıtlaSil:)
patateslimi yani tam benlik:))
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
Mmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor..Pazar günü akraba günümüz için böyle bir tari arıyordum..Mutlaka bunu yapmalıyım..Elinize sağlık:)
YanıtlaSilBizim de akraba günlerimiz oluyor ben de bir dahaki güne bunu yapmayı planlıyordum:) Sevgiler...
SilÇok güzel görünüyor, eminim lezzetli bir hamur olmuştur.. patatesli iç harç hazırlarken patatese bir kuru soğan, biraz dere otu, tuz ve bir tutam kara biber koyarak denemeni tavsiye ederim.. ben bu iç harcı böreklerde çok severim..
YanıtlaSilBana da beklerim, CiCi KaLL.. (^_^)
Tarifiniz için çok teşekkür ederim gerçekten ihtiyacım olan birşeydi mutlaka deneyeceğim:) patatesi kavuruyor muyuz peki?
SilBencede peynir yakisirmis ama benim esim peyniri hiç sevmez ben bu haliyle denerim sanirim :) ellerine saglik
YanıtlaSil