5 Mart 2012 Pazartesi

Tavuklu paça çorbası

       Ülkemizin yaşadığı  bu soğuk günlerinde özellikle bazı beylerin (buna benim eşimde dahil) severek içtiği bir çorbanın tarifini vereceğim.Benim gibi işkembe paça çorbası yapmak istemeyen fakat eşini de kırmak istemeyen bayanların seveceği bir çorba sanırım..

Neyse çok uzattım galiba gelelim yapılışına;
Malzemeler:
1 adet üzerinde derisiyle birlikte 1 adet tavuk gögsü
1 bardak yoğurt
4-5 diş sarımsak
yarım limon
un,tuz...

Yapılışı:
Önce yaklaşık 10 bardak suda tavuk göğsünü iyice haşlayalım.Sonra derisini atarak etini küçük küçük doğruyalım.Ayrı bir tarafta 1 yumurta ve 1 bardak yoğurdu çırpalım.Bu arada ocakta yaklaşık 3 kaşık unu yağda kavuralım.Haşladığımız tavuk suyunu ve daha önceden çırptığımız yoğurtlu yumurtayı dökelim.Kaynamaya başlayınca doğradığımız tavukları ekliyelim.10-15 dakika sonra altını kapatıp limon suyu,dövdüğümüz sarımsakları ve tuzu ekliyelim..
Afiyet olsun...)))



5 yorum:

  1. Uuzn süredir yapmamıştım.Hatırlatma için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Bloguma hoşgeldiniz. Herzaman buyrun. Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar..Bende sık sık yaparım bu çorbayı..Ben limon yerine sirke sarımsak yaparım..Sirke sarımsaksız sade içtiğimizde olur..Her iki türlüsünüde çok severek içeriz ve kış günlerinde vazgeçilmezimizdir..Elinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Hep yaparım bu çorbayı ama ayferin çorbası diye bidaha yapayım yarın. Tavuk alayım bu akşam eve giderken. Yarına çorbam hazır.:)) elllerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık:)Daha önce bir arkadaşımda içmiştim bu çorbayı fakat tarifini bilmiyordum :D

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)