27 Ocak 2013 Pazar

Elmalı Kurabiye


Elmalı kurabiyeye bayılırım, en sevdiğim kurabiyedir. Umarım siz de seviyorsunuzdur :)


Hamur Malzemesi
 125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
 1 çay bardağı sıvıyağ
 Yarım su bardağı yoğurt
 1 yumurta
 1 çay bardağı şeker
 1 su bardağı nişasta
 Aldığı kadar un 
  Yarım pkt kabartma tozu
İç Malzemesi

4 adet elma

5 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın

1 çay bardağı ceviz(isteğe bağlı)

Yapılışı
 Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin. Ve 40 dk. dinlenmeye bırakın.
 Elmayı rendeleyin.şekeri katın, suyunu çekip karamelize olana kadar pişirin. Cevizini de ekleyip soğumaya bırakın.
 Hamuru daire şeklinde açın. Ve 8 eşit parçaya bölün(her bir parça üçgen şeklinde olacak). Her parçanın geniş kısmına (üçgen olarak düşündüğümüzde taban kısmına) elmalı harçtan koyun ve sarın.
Yağlanmamış tepsiye dizin. 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
 Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.

2 yorum:

  1. Bayılmak ne kelime,kendimden geçiyorum.Birde fırından ilk çıktığı gibi kalsa.Benim Yaptıklarım sonradan yumuşuyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok severim,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)